Při nákupu nad 1500 kč poštovné zdarma.

Jak oblékat miminko v létě?

Oblékání miminka v létě se může zdát mnohem snadnější než v zimě. Přesto také oblékání miminka v létě má svá úskalí. My vám ukážeme, jak postupovat při oblékání miminka v létě.

Obsah:

Jak zkontrolovat teplotní komfort miminka?

Pravidlo o tom, že by miminko mělo mít na sobě o jednu vrstvu více než vy, v létě nemusí platit. Pro oblékání miminka v létě je lepší se řídit kontrolou jeho teplotního komfortu. Teplotu dítěte snadno zkontrolujete tak, že mu položíte ruku za krk na zátylek. Mohou nastat dvě situace:

  • zátylek je zpocený, v tom případě je miminko příliš teplo
  • zátylek je studený, v tom případě může být miminku zima

To, že je dítěti příliš teplo můžete postřehnout také dalšími příznaky. V létě tak u svého miminka sledujte, zda:

  • má zarudlý obličej
  • není zpocené
  • dýchá mnohem rychleji
  • jeho kůže je na dotyk nezvykle teplá

Pokud je některý z těchto příznaků na miminku patrný, tak to může znamenat, že je dítěti příliš teplo.

Kojenecké oblečení na Ready4Kids:

Tipy pro oblékání miminka v létě

  • Používejte prodyšné oblečení z přírodních materiálů

Vyzkoušejte například bavlněné, které lépe absorbují vlhkost, jsou volné a pomáhají dítěti regulovat teplotu, aby se nepřehřálo.

  • Myslete na přímé slunce

Při vybírání oblečení pro vaše miminko na celý den myslete na to, že by mohlo být během dne vystaveno slunečním paprskům. Nemusíte je zakrývat od hlavy až k patě, ale věci jako čepice či volná trička s dlouhým rukávem jim pomohou vyhnout se spálení od slunce.

  • Mějte vždy po ruce vrstvu navíc

Všichni známe dny, kdy se chladné ráno může změnit ve vroucí odpoledne nebo teplý den v mrazivý večer. V takových případech je důležité, aby se vaše dítě cítilo pohodlně po celý den, a jedním ze způsobů, jak to zvládnout, je oblékání ve vrstvách, které lze snadno sundat.

  • Nezapomeňte na pokrývku hlavy

Ať je horko nebo zima, čepičky jsou nezbytnou součástí každého oblečení, aby chránily dítě před přílišným slunečním zářením. V létě používejte lehkou čepičku udržující obličej miminka ve stínu.

  • Pozor na cestování autem

Pokud plánujete den, kdy budete jezdit s miminkem autem, dávejte pozor, abyste dítě příliš neoblékli. Všichni víme, jak velké horko v autě může být, proto dbejte na to, abyste je oblékli pouze do jedné vrstvy, bez čepičky a s odkrytýma nožičkama. Je to proto, že miminka odvádějí teplo z nožiček a hlavičky ven, aby se ochladila.

Jaké oblečení v létě používat?

V létě vám zpravidla stačí mnohem méně kusů oblečení než v zimě. Níže uvádíme základní oblečení pro miminka v létě. Nejedná se o kompletní výčet oblečení. Jedná se o ukázky letních typů oblečení, které byste pro miminko měli mít.

Jak obléct miminko v létě do kočárku?

Pokud budete miminko létě v kočárku přikrývat, tak můžete odebrat jednu vrstvu oblečení. Nedávejte však miminko do kočárku bez oblečení. Naopak je dobré miminku zahalit kůži lehkým oblečením z přírodních materiálů, abyste zabránili spálení miminka od sluníčka. Ne vždy je totiž jednoduché držet kočárek pouze ve stínu. V létě je důležité v kočárku také zajistit, aby na obličej miminka nedopadaly přímé sluneční paprsky.

Jak obléct miminko v létě na spaní?

Jedním z nejlepších způsobů, jak v létě zajistit bezpečí dítěte, je zajistit mu chlad a pohodlí v prodyšném dětském oblečení. Obecně používejte lehké a prodyšné pyžamka (případně overálky), abyste dítěti zajistili dostatečnou cirkulaci vzduchu.

Pokud je v místnosti v noci horko, tak oblékněte dítě pouze do plenky a zaviňte ho do tenkého prostěradla. To zabrání zachycování tepla a podpoří proudění chladného vzduchu, aby se vaše dítě během spánku cítilo pohodlně.

Jak obléct miminko v létě na doma?

Doma můžete lépe kontrolovat své prostředí a bojovat proti horku venku. Omezte však klimatizaci nebo ventilátory na nutné minimum. Velké rozdíly teplot mezi venkem a vnitřkem nemusí dělat miminku dobře. Při oblékání miminka doma v létě nezapomínejte na funkčnost. Miminko doma může lozit a celkově s více pohybovat, než například v kočárku. Je tak důležité oblékat miminko do prodyšného dětského oblečení, které mu pohyb umožní.

Kojenecké oblečení na Ready4Kids:

Mohlo by vás zajímat:

Důvěryhodné zdroje:

  1. What To Expect: How to Dress a Newborn Baby for the Weather